Tot sobre l'anèmia

ÀCID FÒLIC

Té varis noms com folacina o àcid pteroil-L-glutàmic (la seva forma aniònica s'anomena folat), i també és coneguda com a vitamina B9 o vitamina M (o factor de fermentació de Lactobacillus Casei, factor d'eluat de norita, vitamina Bc, factors R, S i U, i factor SLR).

Es tracta d’una vitaminahidrosoluble necessària per a l

a formació de proteïnes estructurals i l'hemoglobina (i, per tant, dels glòbuls vermells).

La insuficiència en els humans és molt rara. És una vitamina que forma part del complex de vitamines B.

L'àcid fòlic no té activitat coenzimàtica, però sí que en té l'àcid tetrahidrofòlic, la seva forma reduïda, representat sovint com FH4.

L'àcid fòlic és efectiu en el tractament d'algunes anèmies i en la psilosi.

On el podem trobar?

Es troba en els menuts, les vísceres dels animals, en les verdures de fulla verda, en els llegums, en la fruita seca i en els grans sencers, com l'ametlla i el llevat de cervesa. L'àcid fòlic es perd en els aliments conservats a temperatura ambient i durant la cocció.

A diferència d'altres vitamines hidrosolubles, l'àcid fòlic s'emmagatzema al fetge, per la qual cosa no cal ingerir-ne cada dia.

En causen la deficiència la mala alimentació i un dèficit d'hidratació del folat genètic.


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: